top of page

Hypnose bij Kinderen

Kinderen blijken erg goed te reageren op hypnose, dat komt omdat kinderen een levendige fantasie en creatieve verbeelding hebben.

Hun breinstaat is lager en de zogenaamde “kritische stem” is bij kinderen nog minder aanwezig. Ze zijn daarmee gevoeliger voor suggesties.  Veel kinderen vinden hypnose fijn

Kinderen vinden hypnose plezierig en reageren snel op de behandeling. Naast verbetering van de klacht worden zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfcontrole er meestal door verhoogd.

Hypnose bij kinderen geeft veel mogelijkheden voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar oud, vanaf de leeftijd dat ze goed aanspreekbaar zijn.

Voor welke problemen is hypnose geschikt bij kinderen?

Je kunt denken aan de volgende problemen: - Nagelbijten, duimzuigen, tics / Bedplassen - Slaapproblemen, nachtmerries, angst om te slapen - Eetproblemen (te veel of te weinig) en overgewicht - Gebrek aan zelfvertrouwen - Faalangst / Examenvrees / Leerproblemen - Spanning en stress - Angst - Vage klachten zoals hoofd- of buikpijn waarvoor geen medische oorzaak is gevonden Wat kunnen jij en jouw kind verwachten?

Tijdens de eerste afspraak bespreken we wat de klachten zijn en welke vragen er zijn. Zo vinden we samen de behandeling die het kind de meeste hulp kan bieden. Daarna vindt gelijk de eerste sessie plaats. Het kan zijn dat er meerdere hypnose sessies nodig zijn maar het kan ook zo zijn dat het probleem al na de eerste sessie definitief verdwijnt. Uiteraard moet uw kind wel in hypnose willen. De meeste kinderen staan er heel erg open voor, maar als uw kind niet in hypnose wil dan kun je beter wachten op een beter tijdstip. Als het niet zo lekker gaat met jouw kind

Heeft jouw kind ook last van één van de bovenstaande problemen? Blijf er niet mee lopen! In gemiddeld 3 hypnosesessies rekent jouw kind ermee af.

Wil je eerst meer informatie over hypnose bij kinderen? Neem telefonisch contact met mij op. Natuurlijk kun je ook direct een afspraak maken.

Power in Numbers

30

Programs

50

Locations

200

Volunteers

Project Gallery

bottom of page