top of page

Hechtingstherapie

Met hypnotherapie een verstoorde hechting herstellen? Het kán! Met deze hechtingstherapie kan in betrekkelijk korte tijd de hechting van moeder en kind hersteld worden.

Ik gebruik de therapie van Dr. Anthony Madrid (lees hier een interview met hem). Veel astmatische kinderen hebben een slechte hechting met hun moeder. Dr. Madrid ontdekte dat als die band gerepareerd is de astma vaak verdwijnt en 80% van de kinderen medicijnvrij verder kan leven. Het helpt ook bij andere problemen in de opvoeding

Later bleek dat de verbetering van de hechting ook helpt bij andere opvoedingsproblemen. Een mindere hechting ontstaat vaak door traumatische gebeurtenissen tijdens de zwangerschap, de geboorte of kort daarna. Denk hierbij aan een pijnlijke bevalling, keizersnee, maar ook bijvoorbeeld verhuizen tijdens de zwangerschap of verlies van een baan.

Niet alles hoeft even zwaar te zijn maar heeft zo zijn effect.

Groot voordeel is dat de behandeling niet het kind belast, maar gericht is op de moeder.

De therapie bestaat uit drie fasen: Spoor het trauma op, ruim deze gebeurtenis en bijbehorende gevoelens op en installeer een nieuwe 'ideale' zwangerschap en geboorte. Schuldgevoelens worden losgelaten zodat de band hersteld wordt en nieuwe energie ontstaat.

Wil JIJ weer genieten van een goede band met jouw kind?

Afhankelijk van wat er speelt doe ik dit los of als onderdeel in een traject met jouw kind. Kijk daarvoor ook eens bij Hypnose bij Kinderen. Wil je eerst meer informatie over moeder-kind hechtingstherapie? Vul dan het contactformulier in. Ook als je direct een afspraak wilt maken kun je het contactformulier invullen.

Power in Numbers

30

Programs

50

Locations

200

Volunteers

Project Gallery

bottom of page