top of page

Hechting herstellen

Herstel de hechting en je kunt veel oplossen bij en voor jouw kind

Een goede hechting tussen ouder en kind is belangrijk. Niet alleen het vertrouwen van het kind kan hersteld worden, maar ook allerlei andere problemen kunnen oplossen door te werken aan de band tussen ouder en kind.

Kwalitatieve hechting is belangrijk

De zwangerschap en het eerste levensjaar van een kind is erg belangrijk voor de hechting tussen de ouders, opvoeders en het kind.

Maar gelukkig betekent een moeilijk begin niet dat het kind dus voor het rest van het leven slecht gehecht zal zijn. Met behulp van begeleiding aan de ouders en opvoeders kan er gewerkt worden aan hechting en kan niet-gehecht zijn veranderen naar veilig gehecht zijn. Ook na het eerste levensjaar is de hechting nog beïnvloedbaar. 

Een "slechte" hechting ontstaat vaak door traumatische gebeurtenissen tijdens de zwangerschap, geboorte of kort daarna. Anthony Madrid ontwikkelde hiervoor een hechtingstherapie met het grote voordeel dat de behandeling niet het kind belast, maar gericht is op de moeder.


3 fases van de hechtingstherapie:

  1. Vind het trauma. Dit gebeurt door middel van vragenlijsten en uitvraag.

  2. Verhelder het probleem en ruim gebeurtenis met bijbehorende gevoelens op.

  3. Installeer een nieuwe ‘ideale’ zwangerschap en geboorte. (met hypnose of EMDR).

Met het doorlopen van deze 3 stappen is moeder meestal beter gehecht aan haar kind. Zij en haar kind merken dit vrijwel onmiddellijk. Opmerkelijk is dat na de 1e keer deze hechtings-therapie werkt. De werkelijke magie zit in de moeder en haar instinct om een goede moeder te willen zijn!

Hulp bij herstel van hechting met het 3 stappen model

A title goes here. Click to edit and add your own.

This is a paragraph. Use this area to add any information you want to share with users. Just click "Edit Text" or double click here to change the text and make it your own. You can also adjust the paragraph's font, size and color so it fits your website’s theme.

This is a great place to tell users a story about your website and let them know more about what you offer. You may want to share information about your company's background, your team, or the services you provide. Be sure to keep the tone and voice consistent throughout the site so users become familiar with your brand.

“Have customers review you and share what they had to say. Click to edit and add their testimonial.”

Alexa Young, CA

Kom vrijblijvend met mij in contact

Antwoord binnen 2 dagen

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page